29 Kasım 2015 Pazar

BİSİKLETİN ANAVATANI HOLLANDALI MARKA KOGA'YI TANIYALIM


Koga,  1974 yılında bisiklet kullanımına önem veren Andries Gaasta isimli girişimci tarafından kurulmuştur.  Markanın ismini ise  eşinin ve kendi soyadlarının ilk iki harflerini kullanarak oluşturmuştur. Koga ismi buradan gelmektedir. 

O yıllarda markanın kurucusu Gaastra'nın  amacı bisiklet pazarına daha hafif bisikletler sunmakmış. İlk üretilen Koga bisiklet Heerenween yakınlarındaki Orengewoud kasabasındaki Andries Gaasta'nın kendi evinde üretilmiştir
Koga bisikletlerin parçaları ise yıllarca Japonların ünlü şirketlerinden Shimano ve Miyata tarafından üretilmiştir. 2010  yılına kadar da Koga bisikletlerin kadroları miyata tarafından üretilmeye devam edilmiş.

1976 yılında Koga tarafından da yarış bisikletleri üretilmeye  başlanmış.


1977 yılında "İJSBOERKE Race Team" ile bisiklet sporunda yarışlarda adını duyurmaya da başlamıştır.


1981 yılında Koga bisikletiyle Fransa Bisiklet Turu'nda  Peter Winnen Alpe Duez etabını kazandı. 1982 yılında şirket  yaşadığı ekonomik krizden dolayı yarış ve takım sponsorluklarından vazgeçmek zorunda kaldı.  


1990 yılında Koga sponsorluğunda Amerikalı downhill bisikletçisi Greg Herbold Durango Colorado Şampiyonası'nda ilk UCI Downhill Şampiyonu oldu.


1991 yılında Tulip Pro Team ile tekrar yol bisikleti sponsorluklarına başlayan Koga, Tulip Pro takımıyla bir çok başarı elde etmiştir.



1998 yılında Accell bisiklet çatısı altına alınan Koga daha önce de bir kaç kez el değiştirmiştir. 2000 Sidney olimpiyatlarında Koga sponsorluğunda Hollandalı sporcu  Leontien van Moorsel  3 altın madalya kazanmıştır.


2009 yılında Koga bisikletler Skill-Shimano takımına sponsor olarak Fransa Bisiklet Turunda boy göstermiştir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder